ERP – Kurumsal Kaynak Planlamasi; bir kurulusun bölümlerindeki yetkili kullanicilarin, kolaylikla ve eszamanli olarak, istedikleri verilere gerçek zamanli olarak ulasabildikleri yazilim çözümleridir. Örnegin, ERP sistemleri, üretim ortamindaki önemli fonksiyonlarin birlikte çalismasini saglar : Siparis Yönetimi, Üretim Planlama, Üretim Çizelgeleme, Üretim Yönetimi, Envanter Yönetimi ve Dagitimi ve Ürün Maliyetleri. ERP’ nin kurumsal veritabani tüm bu aktiviteler için kritiktir ve ERP sisteminin beynidir.
Bir ERP sistemi, bir kurulusun verimlilige odaklanmasini saglar :
Müsterilerinin memnuniyeti için, dogru ürünü, dogru kalitede, dogru miktarda, dogru zamanda ve dogru fiyata üretmek.
Bir ERP sistemi, deger yaratan bir karar verme aracidir ve kurulusun asagidaki anahtar sorulara cevap vermesini saglar :
· Hangi ürünleri üretmek istiyoruz ?
· Siparis terminlerimizdeki darbogazlar nelerdir ?
· Ürünlerimizi nasil üretebiliriz ?
· Ne kadar üretmeliyiz ?
· Kaynaklarimizi üretim için nasil tahsis edecegiz ?
· Hedef ürün kalitemiz nedir ?
· Ürettigimiz / üretecegimiz ürünler maliyeti nedir / ne olacaktir ?
· Müsterilerimizin memnuniyet derecesi nedir ?
Iyi tasarimlanmis bir ERP sistemi, kurulusun entegre bir görüntüsü olarak, kurulusun birbirleri ile ilgili bütün operasyonlarina ait sorulari yanitlayan birlikte çalisan modüllere sahiptir. ERP’ nin geçirdigi gelisim sürecinin bugün geldigi noktada isletmelerin is yapis sekillerinde köklü degisikliklere gitmeleri zorunlu olmustur.
Deger yaratabilmenin yolunun Internet üzerinde isbirligine, entegrasyona bilgilere, servislere ve uygulamalara zaman ve ortamdan bagimsiz erisime yönelik bir çaba ortaya koymaktan geçtigi günümüz is dünyasinda, bu amaci gerçeklestirebilmek için isletmelerin kendi sinirlari içerisinde ve isletme sinirlari disarisinda esnek süreçler ortaya koyabilmeleri son derece önemlidir. Bu süreçlerin olusturulmasinda maliyetlerin azaltilmasi, üretim süreçlerinin hizlandirilmasi ve stok kontrolünün optimizasyonu anlaminda ERP’ nin önemli rol oynayacagi görülmektedir.
ERP is platformunun 3 temel özelligi ile (Isbirligi, Entegrasyon, Erisim) is dünyasinin yatirimlarin geri dönüsümünü maksimize etme anlaminda deger yaratmasina katkida bulunarak, isletmelere çalisanlari, is ortaklari ve müsterileri ile isbirligi içerisinde basariya ulasabilecekleri bir ortam sunar.
1- ERP – Kurumsal Kaynak Planlamasi
2- ERP Modülleri
3- MRP – Malzeme Ihtiyaç Planlamasi
4- ERP Uygulamasi
Yeni Girne Caddesi No:34/1 Karşıyaka - İZMİR | Tel: +90 232 363 83 85 | Faks: +90 232 363 83 87 | e-mail : bamer@bamer.com.tr
Müşteri İlişkileri : 0 533 660 70 40