Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 09 Aralık 2003 Tarihli 25311 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve 4857 sayılı İş Kanununun 78 inci maddesine göre düzenlenen yönetmelik; Mesleki risklerin önlenmesi, sağlık ve güvenliğin korunması, risk ve kaza faktörlerinin ortadan kaldırılması, İş sağlığı ve güvenliği konusunda işçi ve temsilcilerinin eğitimi, bilgilendirilmesi, görüşlerinin alınması ve dengeli katılımlarının sağlanması, yaş, cinsiyet ve özel durumları sebebi ile özel olarak korunması gereken kişilerin çalışma şartları, ile ilgili genel prensipler ve diğer hususları kapsamaktadır.
Bu yönetmelik ile işveren; işçilerin sağlığını ve güvenliğini korumak için mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dahil gerekli her türlü önlemi almak, organizasyonu yapmak, araç ve gereçleri sağlamak zorundadır. İşyerinde sağlık ve güvenliğin sağlanması ve sürdürülebilmesi için; her işçinin çalıştığı yere ve yaptığı işe özel bilgi ve talimatları da içeren sağlık ve güvenlik eğitimi almasını sağlamak zorundadır. Bu eğitim özellikle; işe başlanmadan önce, çalışma yeri veya iş değişikliğinde, iş ekipmanlarının değişmesi halinde, yeni teknoloji uygulanması halinde yapılmalı ,eğitimler değişen ve yeni ortaya çıkan risklere uygun olarak yenilenir ve gerektiğinde periyodik olarak tekrarlanmalıdır.
- İşçi Sağlığı İş Güvenliği Mevzuatının Tanıtılması
- Işyerlerinde Işçi Sağlığı Iş Güvenliği Konusunda Görev Dağılımı
- İş Kazalarının Tanımı ve Sınıflandırılması
- İş Kazalarının Nedenleri,
- Güvenli ve güvensiz davranışlar
- Çok sık karşılaşılan kazalar sırasında ne yapmalı-ne yapmamalı?
- Iş Kazalarının Araştırılması, Rapor Örnekleri
- İş Kazası İstatistikleri
- Yasal Boyutları
- Kazaların Engellenmesi
- Kişisel Koruyucuların Yeri
- Elektrik Işlerinde Alınacak Güvenlik Önlemleri
- Meslek hastalıkları ve nedenleri
- Makina Koruyucuları, Kaldırma-Iletme Araçları ve Basınçlı Kaplarda Güvenlik
- Kaynak Işlerinde Sağlık Güvenlik Önlemleri
- Kişisel Koruyucular ve Önlem Demetindeki Yerleri ve etkin kullanımı
- Kişisel Koruyucuların Bakım, Onarım, Depolanması
- Tehlike İletişimi, ikaz ve işaretler,
- Etiketlemenin Önemi
- Renklerin Kullanımı
- İlk Yardım, kesikler, kanama, bayılma, şok
Yeni Girne Caddesi No:34/1 Karşıyaka - İZMİR | Tel: +90 232 363 83 85 | Faks: +90 232 363 83 87 | e-mail : bamer@bamer.com.tr
Müşteri İlişkileri : 0 533 660 70 40